Grote belangstelling voor onthulling Stolpersteine - Woldring Verhuur Grote belangstelling voor onthulling Stolpersteine - Woldring Verhuur

Grote belangstelling voor onthulling Stolpersteine

Door Jorin Onclin - Geplaatst op 25-04-2024

Op 2 mei 2022 zijn er 38 Stolpersteine onthuld bij Schoolholm 26 te Groningen. Op deze zonovergoten dag mocht Woldring Verhuur belangstellenden verwelkomen uit binnen- en buitenland. Het was een bijzondere, maar ook een emotionele dag voor alle betrokkenen. 

De Stolpersteine herinneren aan de bewoners en medewerkers van het voormalig bejaardentehuis die in 1943 werden afgevoerd richting de concentratiekampen. In aanwezigheid van burgermeester Koen Schuiling, nabestaanden en andere belangstellenden zijn deze ‘struikelstenen’ onthuld op het speciaal hiervoor vernieuwde binnenplein. Na deze onthulling vond er een besloten bijeenkomst plaats in de synagoge aan de Folkingestraat.

Woldring Verhuur wil graag alle aanwezigen bedanken voor hun komst. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat we altijd in gesprek blijven over wat er zich in het verleden heeft afgespeeld. Dit mag namelijk nooit meer gebeuren, waar dan ook ter wereld.