Woldring Verhuur

History

"Woldring-Porselein" begon in 1911 en was een van de oudste winkels in Groningen Stad. De porseleinwinkel van Woldring was tot 2015 gevestigd in het fraaie pand Stoeldraaierstraat 25. Het is een prachtig monumentaal gebouw, gebouwd door de architect Vegter voor "de Arbeiderspers" in de jaren 1951-1955. De 1e winkel van Woldring was toevallig ook in de Stoeldraaierstraat gevestigd. Op de plaats waar nu de winkel van 'America Today' zit, vestigde J.J.Woldring Sr. op 1 oktober 1911 een winkel in glas, kristal, porselein en aardewerk, tafelbestek, lederwaren, parfumerie, verlichting en kleine meubelen. Het was eigenlijk een klein en luxe warenhuis. In 1956 kreeg zijn zoon A.B. Woldring de leiding over het bedrijf dat inmiddels was verhuisd naar de Herestraat in Groningen. In 1983 werd Joop (J.J.) Woldring de 3e eigenaar. Door het plotselinge overlijden van diens zoon Oliver Woldring in 2002 was er geen opvolger meer voor het bekende familiebedrijf. De heer E.Hoiting, een van de oud-medewerkers van het bedrijf Woldring, nam de toenmalige porseleinwinkel (die inmiddels weer naar de Stoeldraaierstraat was verhuisd) en de meubelwinkel (die inmiddels aan de Friesestraatweg was gevestigd) in 2006 over en stopte hiermee in 2015.

The third leg of the fast growing company was Woldring Verhuur and Makelaardij en projectontwikkeling, especially active in Groningen.

Unfortunately, due to the crisis, the furniture company on the Friesestraatweg had to close down in 2013, after which the plan was made to convert this beautiful location into a large residential location with 435 apartments with a sports centre, pizzeria, food shops and offices. At this moment, the big plan has been realized and there is a fantastic big new building with 435 living spaces. The largest residential building of Groningen!!