Woldring Verhuur

Geschiedenis


"Woldring-Porselein" begon in 1911 en was een van de oudste winkels in Groningen Stad. De porseleinwinkel van Woldring was tot 2015 gevestigd in het fraaie pand Stoeldraaierstraat 25. Het is een prachtig monumentaal gebouw, gebouwd door de architect Vegter voor "de Arbeiderspers" in de jaren 1951-1955. De 1e winkel van Woldring was toevallig ook in de Stoeldraaierstraat gevestigd. Op de plaats waar nu de winkel van 'America Today' zit, vestigde J.J.Woldring Sr. op 1 oktober 1911 een winkel in glas, kristal, porselein en aardewerk, tafelbestek, lederwaren, parfumerie, verlichting en kleine meubelen. Het was eigenlijk een klein en luxe warenhuis. In 1956 kreeg zijn zoon A.B. Woldring de leiding over het bedrijf. In 1983 werd Joop (J.J.) Woldring de 3e eigenaar. Door het plotselinge overlijden van diens zoon Oliver Woldring in 2002 was er geen opvolger meer voor het bekende familiebedrijf. De heer E.Hoiting, een van de oud-medewerkers van het bedrijf Woldring, nam de porseleinwinkel en de toenmalige meubelwinkel in 2006 over en stopte hiermee in 2015.

De 1e winkel van J.J.Woldring Sr. aan de Stoeldraaierstraat werd aan het eind van de 2e wereldoorlog vernield toen een Duitse munitiewagen voor de deur ontplofte die de gehele Stoeldraaierstraat verwoestte. Daarna vestigde de winkel zich aan de Herestraat 10 (tegenover het Koude Gat).J.J.Woldring Sr. kocht toen in 1950 drie winkelpanden in de Herestraat voor zijn bedrijf. In 1990 werd de winkel in de Herestraat gesplitst: er kwam een speciaalzaak voor porselein aan de Oosterstraat 19 en de meubelwinkel met het verlichtingsassortiment werd gevestigd in het pand Stoeldraaierstraat 25.

De derde poot van het sterk groeiende bedrijf werd Woldring Verhuur en Makelaardij, speciaal actief in Groningen. De meubelzaak in de Stoeldraaierstraat werd in 1996 verplaatst naar de Friesestraatweg 145 omdat ook deze winkel weer te klein werd en de porseleinwinkel verhuisde toen van de Oosterstraat naar de Stoeldraaierstraat. Terug naar waar het ooit begon.

Door de crisis moest men helaas het meubelbedrijf aan de Friesestraatweg in 2013 sluiten, waarna het plan werd gemaakt om deze prachtige locatie om te bouwen tot een grote woonlocatie met 435 appartementen met een sportcentrum, pizzeria, eetwinkels en kantoren. Op dit moment is de planning dat er omstreeks 01 maart 2018 met de bouw zal worden begonnen.
 'De Grote Markt' rond 1900