Woldring Verhuur

Groningen


Groningen is op dit moment de zevende stad van Nederland. De stad groeit sterk. 
In 2017 telt de stad ruim 205,000 inwoners. Er zijn ongeveer 60.000 studenten. Het inwoneraantal van de stad Groningen neemt de komende tien jaar met ongeveer 12 % toe. De bevolkingsgroei die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is grotendeels te verklaren door de toename van het aantal studenten. Daarnaast zijn ook oud-studenten langer in de stad blijven wonen omdat ze in Groningen zijn blijven werken of om zich te oriënteren op de regionale arbeidsmarkt.

Veel studenten komen naar de Hanzehogeschool om zich te laten inschrijven voor verschillende verenigingen en om informatie te krijgen over Groningen, de Hanzehogeschool en praktische zaken. Maar ook aan de Rijksuniversiteit Groningen studeren steeds meer mensen uit het buitenland.

Vanuit de hele wereld komen de studenten naar de Hanzehogeschool: van Duitsland tot India, Bulgarije, Israël, Zuid-Korea en Amerika. In totaal zijn er 68 nationaliteiten.

De studenten worden na hun officiële inschrijving verwelkomd door Joost van Keulen, wethouder van de gemeente Groningen en Rob Verhofstad, lid van het College van Bestuur van de hogeschool. Daarna krijgen ze een lezing over de Nederlandse (onderwijs)cultuur en over de sociale activiteiten van de studieverenigingen en ESN Groningen. Tijdens de informatiemarkt kunnen de studenten informatie ophalen over het Groningse studentenleven. Naast de International Service Desk zijn er ook organisaties aanwezig als de ACLO, een fietsenmaker, de Gemeente Groningen, de mediatheek en het talencentrum. Studenten van buiten de Europese Unie komen ook naar de Hanzehogeschool Groningen voor de pre-Welcome Day. Dan worden ze geholpen met alle praktische zaken rondom de immigratie.