Groen oases Woldring Locatie gereed - Woldring Verhuur Groen oases Woldring Locatie gereed - Woldring Verhuur

Groen oases Woldring Locatie gereed

Door Jorin Onclin - Geplaatst op 29-07-2024

Verkoeling voor bewoners en stimulans biodiversiteit

Deze zomer zijn twee groen oases op het  binnenplein van de Woldring Locatie gerealiseerd. Dit circulaire en klimaatadaptieve project is een initiatief van Woldring Verhuur in samenwerking met Save Lodge. De plantenmuren en pergola’s brengen bewoners verkoeling en stimuleren de biodiversiteit. De  reacties van de bewoners zijn allemaal bijzonder positief.

 

De groen oases

De groen oases zijn maar liefst 126 meter lang en opgebouwd rondom het hekwerk boven de parkeergarage. De bakken zijn gevuld met een grote diversiteit aan winterharde planten. Daarboven is een sfeervolle pergola met klimplanten en een snoer van LED-lampen bevestigd. Op deze manier heeft de binnenplaats op de eerste verdieping een duurzame upgrade gekregen.

 

Sustainable world

Het idee voor de binnentuin is in eerste instantie ontstaan vanuit de behoefte om meer sfeer, groen en verkoeling te realiseren voor de bewoners op het binnenplein van de Woldring locatie. Al snel daarna ontstond het plan voor een duurzame plantenmuur en werd René Notenbomer, initiatiefnemer van Save Lodge, ingeschakeld.

Het ontwerp van zijn team bleek een schot in de roos. Het gerecyclede plastic voor de plantenbakken wordt normaliter verbrand. De gebruikte potgrond  is geproduceerd door tienduizenden kilo’s groene reststromen te fermenteren. Water wordt gewonnen vanuit het aangrenzende Reitdiep en de irrigatie is volledig computergestuurd. Met dit project is de uitstoot van vele duizenden kilo’s CO2 voorkomen, profiteren de bewoners van verkoeling op hete dagen en vinden bijen en vlinders een aantrekkelijk onderkomen.

 

SDG’s

De groen oases zijn niet alleen mooi voor het oog, maar helpen ook bij het reduceren van de CO2 uitstoot, het stimuleren van de biodiversiteit en het afkoelen van de opwarmende stad. Op deze manier geeft Woldring Verhuur invulling aan meerdere Sustainable Development Goals.

Trailer