Woldring Locatie gaat vergroenen met Save Lodge - Woldring Verhuur Woldring Locatie gaat vergroenen met Save Lodge - Woldring Verhuur

Woldring Locatie gaat vergroenen met Save Lodge

Door Jorin Onclin - Geplaatst op 21-05-2024
Deze zomer toveren we samen met Save Lodge het binnenplein van de Woldring Locatie om om tot groen oase. Rondom het hekwerk boven de parkeergarage realiseren we een plantenmuur met gestapelde bloembakken gemaakt van plastic restmix afval.
Deze bakken vullen we met substraat en duizenden planten. Daarboven komt een pergola met klimplanten en LED-lampensnoeren. Om het visueel te maken, ontwikkelde stadsarchitect Willem Jakobs van Stadsgras bovenstaande artist impression.
In dit project wordt circulair bouwen gecombineerd met klimaatadaptie. Hierdoor redden we duizenden kilo’s restmix plasticafval uit de stookoven, fermenteren 30.000 liter groenafval tot substraat voor in de bloembakken en benutten oppervlaktewater voor de irrigatie. Zo brengen we niet alleen sfeer en woongenot voor bewoners, maar werken we mee aan het oplossen van het plastic afvalprobleem.
In juni 2022 zullen we beginnen met de eerste werkzaamheden. Meer informatie over dit project is te lezen op de website van Save Lodge.