Plastic upcyclen in plaats van verbranden: Woldring Verhuur sponsort Plastic Fantastic - Woldring Verhuur Plastic upcyclen in plaats van verbranden: Woldring Verhuur sponsort Plastic Fantastic - Woldring Verhuur

Plastic upcyclen in plaats van verbranden: Woldring Verhuur sponsort Plastic Fantastic

Door Jorin Onclin - Geplaatst op 08-11-2022

Groen oases niet alleen mooi, maar ook functioneel

Afgelopen zomer hebben Woldring Verhuur en Save Lodge BV samen twee groen oases gerealiseerd op de Woldring Locatie. Dit duurzame project is niet alleen mooi, maar ook functioneel. Het zorgt niet alleen voor verkoeling op warme dagen, maar door het upcyclen van een enorme hoeveelheid plastic is Woldring Verhuur nu ook sponsor geworden van Plastic Fantastic.

Het idee voor twee groen oases is ontstaan in het voorjaar van 2022. Vanuit bewoners van de Woldring Locatie en vanuit de directie van Woldring Verhuur kwam steeds meer de behoefte om het binnenplein te vernieuwen. Na lang oriënteren werd een plan ontwikkeld om het plein niet zomaar ‘op te fleuren’, maar dit op een milieubewuste manier te doen. Hieruit ontstond een samenwerkingsverband met Save Lodge BV.

Vergroenen van steden

Dit was namelijk dé kans voor Save Lodge om aan de slag te gaan met hun missie: het verticaal vergroenen van de steden in Nederland. Met hun klimaatslimme muren doen zij er alles aan om onze steden leefbaar te houden. Zo valt op hun website te lezen dat zij werken vanuit drie disciplines: groen, blauw en grijs. De gebruikte potgrond bestaat uit gefermenteerde groene reststromen, het oppervlaktewater van het Reitdiep wordt optimaal gebruikt voor het vochtig houden van de planten, maar daarnaast wordt er ontzettend veel gerecycled plastic gebruikt voor de plantenbakken wat normaalgesproken zou worden verbrand.

Sponsoring Plastic Fantastic

Als onderdeel van deze bijzondere samenwerking wordt Woldring Verhuur direct sponsor van Plastic Fantastic door het gebruik van laatstgenoemde bakken. Deze non-profit organisatie zet zich wereldwijd in om het plastic probleem tegen te gaan. Ze zijn van mening dat er nog te weinig wordt gedaan met al het plastic wat wordt verzameld en zijn daarom altijd opzoek naar manieren om van plastic nieuwe grondstoffen te maken. De bloembakken op de Woldring Locatie zijn daar dus een goed voorbeeld van.